Varfëria në mendje!

Varfëria nuk duhet të justifikohet me asgjë, as nuk duhet të justifikojmë asgjë me të.
Është vërtetë e rëndë të jesh i varfër, por varfëria nuk na shpjegon të gjitha fenomenet e këqija, dhe nëse fjala varfëri duhet të përdoret, ka lloje të varfërisë më keq se varfëria ekonomike ose sociale.
Ekziston edhe varfëria emocionale, varfëria e sjelljes, varfëria instiktive dhe varfëria njerëzore në përgjithësi.
E varfëri njerëzore është të jesh mos mirënjohës, jo falenderues dhe jo kurioz me ambicie për të shënuar arritje.