Thuhet se një vajzë e shtrirë në shtrat vuan nga një sëmundje e rëndë.

Thuhet se një vajzë e shtrirë në shtrat vuan nga një sëmundje e rëndë.

Ajo pyeti motrën e saj më të madhe, duke parë pemën pranë dritares së saj:

Sa gjethe kanë mbetur në pemë??
Motra iu përgjigj me sy të përlotur: Pse pyet, dashuria ime?
Vajza e sëmurë u përgjigj:
Sepse e di që ditët e mia do të mbarojnë kur të bjerë fleta e fundit
Motra u pergjigj me buzeqeshje: Deri atehere do te shijojme jeten dhe do te jetojme dite te bukura..
Kaluan ditët dhe gjethet binin, por një gjethe mbeti
Fëmija i sëmurë vazhdonte ta shikonte, duke menduar se ditën që do t’i binte kjo letër, sëmundja do t’i jepte fund jetës.
Vjeshta ka kaluar, pastaj dimri, dhe viti ka kaluar dhe gjethet nuk kanë rënë.
Vajza është e lumtur me motrën e saj që ka filluar të rikuperohet sërish
Derisa u shërua plotësisht, gjëja e parë që bëri ishte që shkoi për të parë mrekullinë e gjethes që nuk ra.
Ajo gjeti një fletë plastike që motra e saj e kishte fiksuar në pemë.

♥ Mësimi është se:
Shpresa është një tjetër shpirt
Nëse e humbisni, mos ia privoni të tjerëve