Thënie të mençura

 
Jini pranë kujtdo që ju bën të lumtur, për t’ju bërë të ndiheni të gjallë.
Si mund të besojë një farë se brenda saj fshihet një pemë e madhe? Ajo që ju kërkoni është brenda jush.
Çfarëdo që të ndodhë me ju, mos u dëshpëroni! Edhe nëse të gjitha dyert janë të mbyllura, do t’ju shfaqet një rrugë e fshehtë që askush nuk e di.
– Çdo natë ka një hënë, edhe ajo natë në thellësitë e tua.
– Afrohu me ata që hapin dritare drite në shpirtin tënd dhe thuaj se mund ta ndriçosh botën.
Kur i thashë se zemra ime është prej balte, ai qeshi me mua sepse zemra e tij ishte prej hekuri. Së shpejti do të bjerë shi: zemra ime do të lulëzojë dhe zemra e tij do të ndryshket.
– Unë i dua njerëzit e fortë… veçanërisht ata, forca e të cilëve qëndron në delikatesën dhe dhembshurinë e tyre.
– Nuk ka gjë më të lehtë se urrejtja dhe urrejtja; Sa për dashurinë, ajo kërkon një shpirt të madh.
Gjërat largohen nga ju aq sa keni nevojë për to, dhe ju afrohen aq sa i hiqni dorë prej tyre.
– Duhet të kuptoni se kjo moshë është vetëm një numër, nuk përbën kurrë realitetin tuaj! Ju mund të jeni një fëmijë gjashtëdhjetë vjeç, ose një njëzet vjeç.
– Ndihesh i vetmuar, jo sepse askush nuk është me ty, por sepse nuk je me veten.