Të parët vuanin shumë, por nuk hoqën dorë nga të pasurit pasardhës dhe trashëgues në tokë.

Ata që ishin para nesh nuk hoqën dorë nga jeta!

“Për të ruajtur një perspektivë, merrni parasysh se sa brutale dhe e mundimshme duhet të ketë qenë jeta për shumicën e paraardhësve tanë. Para shekullit të 20 -të, askush nuk priste të jetonte në pleqëri të thellë.
Pothuajse të gjithë, deri në fund të fëmijërisë së tyre, kishin pasur të paktën një familjarë të vdekur.
Gratë ishin me fat nëse ishin të arsimuara.
Miliona të tjerë u fshinë nga murtaja, uria, sëmundjet dhe luftërat. E gjithë kjo pa teknologji dhe komoditete të panumërta që ne tani gëzojmë. E megjithatë ata që erdhën më parë me sa duket nuk hoqën dorë nga jeta, pasi këtu jemi të gjithë.

Ajo që me të vërtetë do të kërcënonte mbijetesën e specieve tona është nëse do të ndalonim riprodhimin.
Të parët vuanin shumë, por nuk hoqën dorë nga të pasurit pasardhës dhe trashëgues në tokë.
Tregohet se atëherë ankesat ishin të pakta por ishte vullneti për jetë, sot jeta është më lluks por ankesa ka shumë.