Sjellja apo veprimi ekstrem ne emer te Zotit, ne realitet eshte veprim kunder Zotit.

Ekstremizmi krijohet dhe kultivohet nga qarqe te caktuara, në menyre qe te jete ne sherbim te agjendave sektare, ideologjike dhe politike, dhe assesi ne sherbim te nje forme objektive fetare.
Sjellja apo veprimi ekstrem ne emer te Zotit, ne realitet eshte veprim kunder Zotit.

Nuk mund te jesh edhe fetar i devotshem i Zotit edhe ekstremist, ngase jane dy elemente diametralisht të kundërta.