Si të sillemi me personin e dëshpëruar?

Si të sillemi me personin e dëshpëruar?

Kur jeni duke folur me dikë që po kalon një fazë të vështirë në jetë, nuk është ide e mirë të tregoni të gjitha gabimet që ai ka bërë. Ata priren të jenë të vetëdijshëm për këtë.
Të gjithë kemi lindur me karakteristika të ndryshme dhe të gjithë jemi rritur në rrethana të ndryshme. Nuk mund t’i krahasoni njerëzit, ne të gjithë kemi sfidat tona në jetë.
Pyete veten, ‘çfarë ka nevojë ky person nga unë tani?’
Sigurisht që të mos jenë të patronizuar dhe gjykuar, kjo do t’i bëjë ata të ndihen më keq.
Ajo që i ndihmon ata që vuajnë është të tregojmë dashuri dhe ndjeshmëri dhe të jemi miq të tij.
Për shembull, duke i thënë dikujt që është në depresion se ai nuk ka besim të mjaftueshëm te Zoti, do ta bëjë atë më të dëshpëruar.
Për ta nxjerrë për një kafe ose për t’i blerë një libër me temën e tij të preferuar, do ta bëjë të ndihet i dashuruar dhe kjo është më e dobishme.