Shkruan: Maryam Noor

1. Kam të drejtë të them jo.

2. Kam të drejtë të them, “Nuk e di”.

3. Kam të drejtë të shkëputem nga kushdo në shoqërinë e të cilit ndihem i poshtëruar ose i manipuluar.

4. Kam të drejtë të trajtohem me dinjitet dhe respekt.

5. Kam të drejtë të bëj gabime dhe të mësoj prej tyre.

6. Kam të drejtë të gaboj.

7. Unë kam të drejtë të bëj zgjedhjet dhe vendimet e mia në jetën time; Nuk kam pse të ndihem fajtor sepse dikujt nuk i pëlqen ajo që bëj, them, mendoj ose ndjej.

8. Unë kam të drejtë të pikëlloj çdo humbje aktuale ose të perceptuar.

9. Unë kam të drejtën për të gjitha ndjenjat e mia.

10. Kam të drejtë të ndihem i zemëruar, duke përfshirë edhe ndaj dikujt që dua.

11. Kam të drejtë të ndryshoj mendje në çdo kohë.

12. Kam të drejtën për një ekzistencë më të shëndetshme shpirtërisht, fizikisht dhe emocionalisht, edhe pse kjo mund të devijojë tërësisht ose pjesërisht nga mënyra e jetesës së prindërve të mi.

13. Unë kam të drejtë të fal veten dhe të zgjedh si dhe kur t’i fal të tjerët.

14. Kam të drejtë të ndërmarr rreziqe të shëndetshme dhe të eksperimentoj me mundësi të reja.

15. Unë kam të drejtë të jem i sinqertë në marrëdhëniet e mia dhe të kërkoj të njëjtën gjë nga të tjerët.

16. Kam të drejtë të kërkoj atë që dua.

17. Unë kam të drejtë të përcaktoj dhe respektoj prioritetet dhe qëllimet e mia dhe t’ia lë të tjerët Krijuesit tonë.

18. Kam të drejtë të ëndërroj dhe të kem shpresë.

19. Unë kam të drejtë të jem Vetja ime e Vërtetë.

20. Unë kam të drejtë të njoh dhe të ushqej Fëmijën tim të Brendshëm.

21. Kam të drejtën të qesh, të luaj, të argëtohem dhe lirinë për të festuar këtë jetë, pikërisht këtu, tani.

22. Unë kam të drejtë të jetoj jetën e lumtur, të gëzuar dhe të lirë.

Shkruan: Maryam Noor