Shkencëtari egjiptian, Dr. Ali Mustafa Musharraf

Shkencëtari egjiptian, Dr. Ali Mustafa Musharraf, i mbiquajtur (Ajnshtajni Arab), është shkencëtari më i madh në historinë e të gjithë qytetërimit egjiptian.
Më 15 janar 1950, ai u vra dhe u thapër të (sot vdiq gjysma e flamurit)

Dr. Ali Mustafa Mosharafa, një nga shtatë ata që dinin sekretin e atomit në botë, dhe që u vendos me Ajnshtajnin
Teoria e relativitetit dhe ai bëri vërtetimin matematikor të saj
1- Personi i parë që kryen kërkime për të gjetur një masë të hapësirës
2- Zhvillimi i një teorie për të shpjeguar rrezatimin e gjeneruar nga dielli
3- Zhvillimi i teorisë së rrezatimit dhe shpejtësisë (arsyeja e famës së tij globale dhe arsyeja e vrasjes së tij)
4- Ai zhvilloi teorinë e fragmentimit të atomit të hidrogjenit, nga i cili u bë bomba ideogjene.
5- Shtoi disa modifikime në teorinë kuantike
6- Draftet e kërkimit dhe kërkimit të Dr. Mosharafa u mblodhën për të marrë çmimin Nobel në Shkencat Matematikore, por vdekja e anuloi atë.
numra rekord:
1- Personi më i ri për të marrë një doktoraturë në Filozofinë e Shkencës në King’s College në Londër, dhe në periudhën më të shkurtër ndonjëherë.
2- Egjiptiani i parë që mori doktoraturën në shkencë
3- Personi më i ri në botë për të marrë titullin profesor
5- Dekani më i ri i Fakultetit të Shkencave, babai i tij i vdiq kur ishte njëmbëdhjetë vjeç, kurse Kuranin e mësoi përmendësh në moshë të re dhe mbeti i pari në Egjipt gjatë gjithë viteve të studimit (provimet ishin të standardizuara. )