Secili eshte mire me i kqyre punet e veta e jo te tjereve

Një çift i ri u transferua në një shtëpi të re. Të nesërmen në mëngjes, ndërsa po hanin mëngjes, e reja pa fqinjin e saj duke varur rrobat jashtë.
“Ato rroba nuk qenkan të pastërta tha e reja, ajo nuk di të lajë siç duhet. Ndoshta i duhet sapuni më i mirë. Burri i saj e shikoi, duke heshtur.
Sa herë që fqinji i saj i varte rrobat për t’u tharë, e reja bënte të njëjtat komente.
Një muaj më vonë, gruaja u befasua kur pa pamjen e këndshme, të pastër në linjë dhe i tha burrit të saj: “Shiko, më në fund mësoi se si të lahen rrobat.
Pyes veten se kush ia mësoi këtë?”
Burri u përgjigj: “Unë u ngrita herët këtë mëngjes dhe pastrova dritaret tona”.
Dhe kështu është me jetën… Ajo që shohim kur shikojmë të tjerët varet nga qartësia e dritares nga e cila shikojmë.