Një i pasur shikoi nga dritarja dhe pa dikë që i nxirrte gjërat nga plehrat..!! Tha: Falenderoj Zotin qe nuk jam i varfer..!!

Një i pasur shikoi nga dritarja dhe pa dikë që i nxirrte gjërat nga plehrat..!! Tha: Falenderoj Zotin qe nuk jam i varfer..!!
Dhe një i gjorë ngriti sytë dhe pa një të çmendur që endej në rrugë..!! Tha: Falenderoj Zotin qe nuk jam i cmendur..!!
I çmenduri shikoi përpara dhe pa një ambulancë..!! Tha: Falenderoj Zotin qe nuk jam semur..!! Ne spital nje i semur sheh trupin e nje te vdekuri..!! Ai thotë: Falenderoj Zotin që jam gjallë..!! Vetem te vdekurit nuk mund ta falenderonin Zotin per asgje..!!

Çfarë do të thotë jeta për ju dhe mua??
Për të kuptuar kuptimin e jetës, duhet të vizitoni tre vende:
Spitali… burgu… varreza
Në spital, do të shihni se nuk ka asgjë më të mirë se shëndeti.
Në burg do të shihni se nuk ka gjë më të bukur se liria.
Dhe në varreza do të shihni se jeta nuk vlen asgjë..!!
Toka që shkel tani do të jetë çatia jote nesër..!!
Të gjithë erdhëm pa asgjë dhe do të shkojmë pa asgjë..!!

Kjo është arsyeja pse ne duhet të jemi të përulur përpara Zotit dhe ta falënderojmë Atë në çdo kohë për gjithçka që kemi dhe gjithçka që jemi.

Falënderimi i qoftë Zotit gjithmonë e përgjithmonë… Përshëndetje të gjithëve