Ngjarje: “Ajo nuk mban mend asgjë…”

Ai është 85 vjeç dhe këmbëngul të marrë dorën e gruas së tij kudo që shkojnë. Kur e pyetën pse gruaja e tij vazhdonte të shikonte larg, ai u përgjigj, “sepse ajo ka sëmundjen e harresës totale”.
Pastaj ai u pyet, a do të shqetësohet gruaja juaj nëse e lini të shkojë? Më pas ai u përgjigj: “Ajo nuk mban mend asgjë, nuk e di më kush jam, nuk më njeh prej vitesh”. I habitur, i thashë, “dhe ke vazhduar ta drejtosh çdo ditë edhe pse ajo nuk të njeh?”

I moshuari buzëqeshi dhe më shikoi në sy dhe tha: “Ajo mund të mos e di se kush jam unë, por unë e di se kush është dhe ajo është dashuria e jetës sime”.