Mendoja se duke pirë sa më shumë kafe bëhem intelektual

Mendoja se duke pirë sa më shumë kafe bëhem intelektual

Edhe pse nuk kam marrë asnjë çertifikatë arsimimi, pjesën më të madhe të kohës e kaloja me intelektualë,
Unë i kam parë gjithmonë duke pirë kafe.. Prandaj kam konstatuar se disa njerëz e kanë kafenë të shenjtë këtu.
Kuptova që elementi kryesor i kulturës është kafeja, kështu që bleva një sasi të madhe kafeje dhe piva shumë e shumë deri sa u bëra duke vuajtur nga pagjumësia, nervozizmi, mungesa e gjumit, vjellja dhe efekte të tjera anësore që mund të mendoja se ishte pika e transformimit tim nga një person i zakonshëm në një person të arsimuar,
Vazhdova të dëgjoja diskutimet, qoftë në internet apo në disa biblioteka..

Dikush më shtoi në disa grupe kulturore dhe gjeta shumë botime kulturore dhe shumë profesorë universiteti, mjaftohesha gjithmonë me lexim dhe ata diskutonin mes tyre dhe diskutimi i tyre përfundonte gjithmonë me ofendime!

Mendoj se edhe sharja konsiderohet kulturë!!
Epo tani kam dy elemente kulture (kafe dhe sharje)

Pastaj kuptova se njëri prej tyre ishte një person me përvojë, i cili ishte i dashur nga anëtarët dhe shumica e anëtarëve e respektonin atë për shkak të statusit të tij intelektual.
Ai botoi një thënie të Sokratit, në të cilën thotë: “Nuk e di dhe nuk mendoj se e di”.
U afrova shume me kulturen sepse pi kafe dhe jam i zoti te shaj e te shaj dhe vertet nuk di gje tjeter vec te ha, pi e lexoj..

Më pas vendosa t’i dëshmoj se kultura nuk ka lidhje me dëshminë dhe se kushdo mund të edukohet, dhe dëshmia është se zbulova se kultura ka nevojë për elementët bazë, që janë “kafeja – se nuk di asgjë – sharje”. “!

Prandaj i shkrova: Kultura nuk ka lidhje me martirizimin?

Pra, cili është raporti me kulturën?

Duhet të pish kafe para se të flasësh!

E ç’lidhje ka dituria me kafen?!