Jini rehat në të pakëndshmen.

“Jini rehat në të pakëndshmen.”

Më pëlqen kjo foto. Dy burra krejtësisht të qetë që presin të kalojë zemërimi i vogëlushes. Dy burrat janë babai dhe gjyshi i vajzës dyvjeçare, e cila ishte shtrirë në dysheme dhe filloi të zemërohej në mes të qendrës tregtare.
Asnjëri nga burrat nuk e humb durimin, nuk mërzitet apo i bërtet asaj. Ata thjesht presin në heshtje. Ju nuk po i jepni thjesht atë që dëshiron, por po e lini të shprehë emocionet e saj, në këtë rast zemërimin e saj për të mos marrë atë që dëshiron.
Askush nuk ndihet i turpëruar për shfaqjen që vajza e vogël po bën.
Fjalët e babait kur postoi këtë foto shpjegojnë gjithçka:
“Ky postim ka të bëjë vetëm me një gjë dhe një gjë. Ndihuni rehat në të pakëndshmen.
Nuk ka prindër të përsosur, por një gjë që më mësoi e imja ishte të mos jem prind në varësi të asaj që mendojnë të tjerët. Babai im më lejonte gjithmonë të ndjeja atë që duhej të ndjeja, edhe nëse ishte në publik dhe e turpshme. Nuk më kujtohet të më ketë thënë: ‘Po më turpërove! ‘o’ Mos qaj! ‘. Deri vonë e kuptova se sa e rëndësishme ishte për zhvillimin tim emocional. Fëmijët tanë po mësojnë dhe përpunojnë kaq shumë informacion dhe nuk dinë çfarë të bëjnë me të gjitha këto ndjenja të reja që shfaqen.”
Le të mësojmë të jemi të rehatshëm në të pakëndshmen. Le të mësojmë të përballemi me inatet e fëmijëve tanë, me durim dhe qetësi. Fëmijët janë fëmijë një herë në jetë