GRUAJA ARKITEKTE

“Disa më sulmuan sepse jam arabe dhe arabët më sulmuan sepse jam grua”.

Është e vështirë deri më tani për një grua të thyejë barrierën e biznesit, por me punë të palodhur dhe këmbëngulje kam mundur ta bëj këtë, por ka qenë një luftë e gjatë.
Kur fillova karrierën time në arkitekturë, ishte një fushë e dominuar nga meshkujt, por vitet e fundit kam parë shumë arkitekte femra të talentuara t’i bashkohen me sukses këtij profesioni.

Arkitekte Zaha Hadid.

Inxhinierja Zaha Al-Hadid, një inxhiniere me origjinë nga Iraku, vdiq më 31 mars 2016 në moshën 65-vjeçare.