Frutat më të çuditshme

Frutat më të çuditshme

Ky frut rritet në Malajzi, Ishujt e Paqësorit dhe Australi dhe është e mundur të gatuhet jo vetëm për t’u ngrënë i papërpunuar, por përdoret në shumë gjëra, duke përfshirë prodhimin e fillit dentar dhe disa aksesorëve si zinxhirët dhe gjethet e kësaj peme frutore mund të përdoret për të bërë disa erëza pasi ka efektin dhe është e fortë në trajtimin e dhimbjeve të kokës dhe kapsllëkut dhe karakterizohet nga aroma e saj e bukur që mbush zonën përreth, prandaj disa e përdorin në dekorim dhe parfum.
Është e çuditshme që pema e saj nuk jep fryte veçse një herë në vit dhe kohëzgjatja e frutave në të është 3 muaj, pas së cilës thahet.