Detyrat tona ndaj fqinjëve tanë, pavarësisht nga besimi ose origjina kombëtare:

1- Ju duhet të ndihmoni fqinjin tuaj nëse ai kërkon ndihmën tuaj
2- Jepini atij lehtësim nëse ai kërkon lehtësimin tuaj
3- I huazoni para nëse mundeni, kur ai ka nevojë për një hua
4- Mos e bllokoni dritën që depërton në shtëpinë e tij e tij.
5- Mos e ngacmoni.
6- Jepini atij një pjesë kur blini fruta; nëse jo, sillni atë që blini në heshtje dhe mos i lini fëmijët tuaj të nxjerrin frutat për të nxitur lakminë e fëmijëve të tij.
7- Duhet të vizitoni (dhe të kujdeseni) për fqinjin tuaj kur ai është i sëmurë
8- Ju duhet të merrni pjesë në funeralin e tij kur ai vdes (dhe merrni pjesë në aranzhimet e varrimit)
9- Nëse ai kryen një mëkat, mos e reklamoni në të gjithë lagjen.
10-Përgëzojeni atë nëse takohet me fat të mirë dhe në rast pikëllimi ngushëllojeni atë.