Chand Baori, hapësira më e madhe dhe më e thellë në Indi.

Chand Baori, hapësira më e madhe dhe më e thellë në Indi.

Ai përbëhet nga 3500 shkallë të ngushta mbi 13 kate dhe shtrihet 30 m në tokë.

Pjesët më të vjetra të pusit datojnë nga shekulli i 8-të, ndërsa katet e sipërme me arkadë me kolona rreth tij janë ndërtuar në shekullin e 18-të.