Çfarë do të thotë durim?

Çfarë do të thotë durim?

Do të thotë të shikosh gjembin dhe të shohësh trëndafilin, të shikosh natën dhe të shohësh agimin. Padurim do të thotë të jesh dritëshkurtër dhe të paaftë për të parë rezultatin.
Dashamirëve të Zotit nuk u mungon kurrë durimi, sepse e dinë se gjysmëhëna që të mbushet duhet kohë.

Xhelaluddin Rumi