Kujtim Hyseni

Pranoni fitoret dhe humbjet tuaja

Pranoni fitoret dhe humbjet tuaja “Fëmija bëhet i rritur jo kur kupton se ka të drejtë të ketë të drejtë, por kur kupton se ka të drejtë të ketë edhe gabim.” Kjo frazë pasqyron një mësim të madh që Erik Erikson përpiqet të na përcjellë: të dish të humbësh dhe …

Read More »

Fakte interesante nga Afrika:

Fakte interesante nga Afrika: 18 fakte interesante rreth Afrikës. • Afrika është kontinenti i dytë më i madh në botë si për nga madhësia ashtu edhe për nga popullsia. • Islami është feja dominuese në Afrikë. Krishterimi është i dyti. Arabishtja është gjithashtu gjuha më e folur në Afrikë. • …

Read More »

Frika që trashëgohet

Frika që trashëgohet “Fëmijët e shëndetshëm nuk do të kenë frikë nga jeta nëse prindërit dhe gjyshërit e tyre kanë integritet të mjaftueshëm për të mos iu frikësuar vdekjes.” Kjo është e para nga frazat e famshme të Erik Erikson i referohet një aspekti shumë të rëndësishëm: frikës. Ashtu si …

Read More »

Veprimet e mia janë ato që më përfaqësojnë mua si qenie njerëzore, jo fjalët e mia.

Veprimet e mia janë ato që më përfaqësojnë mua si qenie njerëzore, jo fjalët e mia. Askush të mos m’i largojë rrudhat e ballit, të fituara nga habitë dhe bukuritë e jetës; Ose ato të gojës sime, që tregojnë sa kam qeshur; Dhe as qeskat nën sy: në to është …

Read More »

Duke folur për shpresën:

Duke folur për shpresën: “Dhe kush – përveç atyre që e kanë humbur plotësisht rrugën e tyre – mund ta braktisë ndonjëherë shpresën e mëshirës së Zotit të tij?” Kurani Çfarëdo gabimi që keni bërë në të kaluarën, mos lejoni që ai të vazhdojë t’ju përcaktojë të ardhmen. E kaluara …

Read More »

Të kuptuarit e Islamit në thjeshtësinë e tij origjinale

Të kuptuarit e Islamit në thjeshtësinë e tij origjinale Ku të fillojmë kur duam të hapim mendjen, ta kuptojmë Islamin në thjeshtësinë e tij origjinale? Ne fillojmë duke kuptuar se Kur’ani është gjithnjë përtëritës, i lehtë për t’u kuptuar dhe ndjekur. Le të mos e ndërlikojmë. Kurani thotë: -Zoti dëshiron …

Read More »

Do të kalojmë ditën me uri e të hollat po ia dhurojmë vajzës për shkollim, LEXOJENI!

Do të kalojmë ditën me uri e të hollat po ia dhurojmë vajzës për shkollim, LEXOJENI! “Unë kurrë nuk u thashë fëmijëve të mi se çfarë ishte puna ime. Nuk doja që ata të ndiheshin të turpëruar për mua. Kur vajza ime më e vogël më pyeti se çfarë bëja, …

Read More »

Ka shumë mënyra për të ndihmuar dikë, vetëm dëshira duhet të jetë aty.

Rrugës për në shtëpi, një zotëri pa një letër me mesazh të shkruar me shkrim dore të vendosur në shtyllën elektrike. Ai u afrua dhe filloi të lexonte… “Dje kartëmonedha ime prej pesëdhjetë rupi ra në këtë rrugë. Unë nuk shoh si duhet dhe nuk munda ta gjej, kushdo që …

Read More »

Arrestohet çifti kosovar në Itali, dyshohen se po planifikonin sulm terrorist

Media italiane shkruan se dy të rinj me origjinë kosovare, një burrë dhe një grua janë stërvitur për të realizuar akte të dhunshme dhe ishin projektuar për të realizuar një atentat me eksploziv në emër të organizatës terroriste “Shteti Islamik”. Për këtë motiv, më 15 qershor karabinerierët e Ros kanë ekzekutuar …

Read More »

Thuhet se një shkencëtar e patën pyetur njëherë: “Çfarë mendon se të dallon nga të tjerët?”

Thuhet se një shkencëtar e patën pyetur njëherë: “Çfarë mendon se të dallon nga të tjerët?” Ai u përgjigj: “Unë mendoj se e gjitha erdhi nga një përvojë që ka ndodhur në fëmijërinë time. Kur isha 3 vjeç, po përpiqesha të merrja një shishe qumësht nga frigoriferi dhe duke e …

Read More »