Admin

Lindja e mesme nuk është model për t’u ndjekur

Njeriu nuk ka nevojë të hulumtojë gjatë e të shoh dallimin mes Islamit që i zbriti Muhamedit a.s nëpërmjet Kur’anit fisnik dhe Islamit të lindjes së mesme që evidentohet me tradita dhe zakone të llojllojshme. Islami që i zbriti Muhamedit a.s është i dallueshëm nga ai që sot e shohim …

Read More »

Ka nga ata…

Ka nga ata që ndërtojnë veten dhe ka nga ata që presin shembjen e të tjerëve. Ka nga ata që ndërtojnë shkencën dhe ka nga ata që presin shembjen e shkencave të të tjerëve. Ka nga ata që ndërtojnë qytetërim dhe ka nga ata që presin shembjen e qytetërimit të …

Read More »

Paqe dhe selam

Paqe dhe selam Supozojmë se është e rëndësishme të fokusohemi në këtë përshëndetje paqeje, veçanërisht kur mungon një vizion i përbashkët i bazuar në një studim të tre feve monoteiste. Vizioni për fetë është ta duam Zotin dhe ta njohim Atë si Krijuesin tonë që është i denjë për adhurim. …

Read More »

Secili eshte mire me i kqyre punet e veta e jo te tjereve

Një çift i ri u transferua në një shtëpi të re. Të nesërmen në mëngjes, ndërsa po hanin mëngjes, e reja pa fqinjin e saj duke varur rrobat jashtë. “Ato rroba nuk qenkan të pastërta tha e reja, ajo nuk di të lajë siç duhet. Ndoshta i duhet sapuni më …

Read More »

Të tmerruar me aktin kriminal e terrorist që ndodhi sonte në Gllogjan të Deçanit.

Të tmerruar me aktin kriminal e terrorist që ndodhi sonte në Gllogjan të Deçanit. Portali foltash, shpreh ngushellime te thella familjeve qe humben te dashurit e tyre nga nje sulm kriminal ne Gllogjan te Decanit. Ftojme organet e rendit qe kryeresit e vrasjes se trefishte te sillen para drejtesise dhe …

Read More »

Zoti na mori dy gjëra nga duart. E kaluara dhe e ardhmja.

Plagët, gabimet, keqardhjet, zgjedhjet dhe dështimet e së kaluarës nuk mund të zhbëhen. E ardhmja, aq sa më pëlqen të mendoj se kam një plan, është krejtësisht jashtë duarve të mia. Por Zoti na dha dhuratën DHE përgjegjësinë e së tashmes. Pra, si mund ta shfrytëzojmë sa më shumë? Nuk …

Read More »

Zoti është i të gjithëve e jo i një grupi!

Një Imam ligjëronte në Xhami për të mbajtur predikimin e tij të së Premtes. Ai filloi duke thënë se lavdërimi i qoftë Zotit, Zotit të Muslimanëve. Djaloshi në të djathtë të tij tha se është (në Kuran) Zoti i të gjithë njerëzve. Kështu ai vazhdoi predikimin e tij dhe përsëri …

Read More »

An unbroken chain going back to Prophet Abraham

An unbroken chain going back to Prophet Abraham. Societies change and people’s hearts change but worship of God stays the same. “The forms of Islam, because they are unchanged since the time of their formulation, puts us back in an ancient space where we are aware of the rising and …

Read More »

Shoqëritë ndryshojnë dhe zemrat e njerëzve ndryshojnë, por adhurimi i Zotit mbetet i njëjtë.

Një zinxhir i pandërprerë që kthehet te Profeti Ibrahim. Shoqëritë ndryshojnë dhe zemrat e njerëzve ndryshojnë, por adhurimi i Zotit mbetet i njëjtë. “Format e Islamit, për shkak se janë të pandryshuara që nga koha e formulimit të tyre, na kthejnë në një hapësirë ​​të lashtë ku jemi të vetëdijshëm …

Read More »

Drita e besimit dhe luftimi i gënjeshtrës që i bëjmë vetes.

Kur flasim për dritën apo nurin siç quhet në terminologjinë Islame nënkuptojmë të vërtetën faktike dhe përditshmërinë tonë. Shohim njerëz që vërtetë gënjejnë veten kur thonë: ne jemi nën dritën Hyjnore dhe të udhëzuar. Për të qenë e vërtetë drita Hyjnore, besimtari duhet të gjej veten në ketë rang: 1. …

Read More »