Ajo që shkakton shqetësimin dhe mjerimin e rinisë është kërkimi i lumturisë me supozimin e sigurt se do ta gjejmë atë në jetë.

Ajo që shkakton shqetësimin dhe mjerimin e rinisë është kërkimi i lumturisë me supozimin e sigurt se do ta gjejmë atë në jetë.
Nga kjo do të lindë shpresa e zhytur në iluzion, për të mos përmendur pakënaqësinë. Imazhet mashtruese të lumturisë misterioze në ëndrrat tona fluturojnë para nesh në forma të rastësishme, kështu që ne fillojmë një kërkim absurd për origjinën e saj…
Të rinjtë do të fitojnë shumë nëse, përmes këshillave dhe udhëzimeve të vazhdueshme, mund të çlirojnë mendjen nga gabimet dhe nga ideja se bota ka shumë për të na ofruar.
___________________
✍️ Arthur Schopenhauer
📖Libri: Arti i të jetuarit të mençur