Ai u braktis nga babai në moshën 3-vjeçare dhe u rrit me 3 njerkë të ndryshëm.

Ai u braktis nga babai në moshën 3-vjeçare dhe u rrit me 3 njerkë të ndryshëm.

Ai është disleksik. Ëndrra e tij për t’u bërë një lojtar hokej u thye nga një aksident i rëndë.

Vajza e tij vdiq në lindje. Gruaja e tij vdiq në një aksident automobilistik. Miku i tij më i mirë, River Phoenix, vdiq nga një mbidozë. Motra e tij ka leukemi.

Dhe me gjithçka që ka ndodhur, Keanu Reeves nuk humbet kurrë një mundësi për të ndihmuar njerëzit në nevojë.

Kur po xhironte filmin “Shtëpia e Liqenit”, dëgjoi bisedën e dy asistentëve të kostumeve; Njëri qau sepse do të humbiste shtëpinë nëse nuk do të paguante 20,000 dollarë dhe në të njëjtën ditë Keanu depozitoi shumën e nevojshme në llogarinë bankare të gruas; Ai gjithashtu dhuroi shuma stratosferike për spitalet.

Në vitin 2010, në ditëlindjen e tij, Keanu hyri në një furrë buke dhe bleu një briosh me një qiri të vetëm, e hëngri para furrës dhe u ofroi kafe njerëzve që ndaluan për të folur me të.

Pasi fitoi shuma astronomike për trilogjinë Matrix, aktori dhuroi më shumë se 50 milionë dollarë për stafin që trajtonte kostumet dhe efektet speciale – heronjtë e vërtetë të trilogjisë, siç i quajti ai.

Ai gjithashtu i dha një Harley-Davidson për secilin prej dyshave të marifeteve. Një shpenzim total prej disa milionë dollarësh. Dhe për shumë filma të suksesshëm, ai madje ka hequr dorë nga 90% e pagës së tij për të lejuar produksionin të punësojë yje të tjerë.

Në vitin 1997, disa paparacët e gjetën atë duke ecur një mëngjes në shoqërinë e një të pastrehi në Los Anxhelos, duke e dëgjuar dhe duke ndarë jetën e tij për disa orë.

Shumica e yjeve kur bëjnë një gjest bamirësie e deklarojnë atë në të gjitha mediat. Ai nuk ka pretenduar asnjëherë se bën bamirësi, thjesht e bën për parime morale dhe jo për t’u dukur më mirë në sytë e të tjerëve.

Ky njeri mund të blinte gjithçka, dhe përkundrazi çdo ditë ngrihet dhe zgjedh një gjë që nuk mund të blihet: Të jesh njeri i mirë..