A e dini kalendarin Breton?

A e dini kalendarin Breton?

Në 1846, dy mjeshtrit e biskotave Pauline-Isabelle Utile dhe Jean-Romain Lefèvre themeluan një pasta të punuar me dorë në anën e Nantes. Në 1882, Louis Lefèvre-Utile, djali i tyre më i vogël, bleu biznesin familjar dhe vendosi të industrializonte prodhimin e biskotave. Në 1886, ai krijoi të famshmen Petit Butter dhe në 1887, ai themeloi kompaninë LU (inicialet e Lefèvre-Utile). Që atëherë, kjo biskotë, e prodhuar gjithmonë në fabrikën LU të Parukierisë në Loire-Atlantic, nuk e ka ndryshuar kurrë formën e saj. Dhe sepse: ai zbulon një sekret të mbajtur mirë. Nëse një gjalpë e vogël LU na bën të mendojmë spontanisht për dremitësit në të cilët shërbenim çaj, kuptimi i tij është shumë më i thellë dhe nuk i detyrohet asgjë rastësore:
52 dhëmbët përfaqësojnë javët e vitit.
4 këndet përfaqësojnë stinët.
Kjo biskotë ka një gjatësi prej 7 cm në lidhje me 7 ditët e javës.
24 pikat e vogla identifikohen brenda 24 orëve të ditës.
Dhe, qershia sipër tortës, kur vendosni 8 dhallë, lartësia është e mprehtë sa gjerësia e një biskote…