15 fakte më interesante për botën

15 fakte më interesante për botën

1.Koreja e Veriut dhe Kuba janë vendet e vetme ku nuk mund të blini Coca-Cola.
2.E gjithë popullsia e botës mund të përshtatet brenda Los Angelos.
3.Tani ka më shumë binjakë se kurrë më parë.
4 Speci djegës më i djegës në botë është aq i djegës sa mund t’ju vrasë.
5.Më shumë njerëz vizitojnë Francën se çdo vend tjetër.
6.Ishulli më i populluar në botë është me madhësinë e dy fushave të futbollit.
7.Dhoma më e qetë e botës ndodhet në selinë e Microsoft në Uashington.
8.Temperatura më e ftohtë e regjistruar ndonjëherë ishte -144 gradë Fahrenheit.
9.Njerëzit që janë aktualisht gjallë përfaqësojnë rreth 7 për qind të numrit të përgjithshëm të njerëzve që kanë jetuar ndonjëherë.
10.Janë 41 vende që e njohin gjuhën e shenjave si gjuhë zyrtare.
11.Të gjitha milingonat në Tokë peshojnë sa më shumë që të gjithë njerëzit.
12.Interpoli filloi në 1914 kur profesionistë juridikë nga 24 vende u mblodhën së bashku për të diskutuar kapjen e të arratisurve.
13.Të gjitha pandat gjigante në kopshtet zoologjike në të gjithë botën janë të huazuar nga Kina.
14.Janë 43 vende që kanë ende një familje mbretërore.
15.Japonia është vendi më i rrezikuar nga tërmeti në botë.